Over mij


DSC_0026.pngMijn naam is Dorinde Dorrestein, ik woon in Doetinchem, ik ben gehuwd en moeder van drie volwassen kinderen; twee zoons en een dochter.

Vanaf 2006 ben ik al bewust bezig met energie die in alle vormen in en rond ons aanwezig is. Zo heb ik in het seizoen 2006/2007 een cursus Chakra-tekenen gevolgd.

Chakra’s zijn de energiecentra in je lichaam en vormen de sleutel tot lichamelijke gezondheid, emotionele stabiliteit en geestelijke helderheid. Tijdens deze tekencursus heb ik door middel van het tekenen van de 7 chakra’s veel geleerd over de energiestromen in het menselijk lichaam. Het heeft me bewust gemaakt van de werking van deze energiecentra. Het zijn de geleiders die de energiestromen om ons heen filteren en zo zuiveren. 

In 2008 heb ik de cursus Reiki I gevolgd. Reiki is de universele levensenergie die overal om ons heen is. Tijdens en na de cursus heb ik mogen ervaren hoe je zelf met je eigen energie weer bij krachten kan komen. Door middel van Reiki heb ik geleerd hier mee om te gaan en hoe ik mijzelf maar ook anderen kan helpen de energie volledig te laten doorstromen. Het was voor mij een rijke ervaring en ik ben er van overtuigd dat dit het begin is geweest van het pad dat ik later ben ingeslagen namelijk het volgen van diverse opleidingen, te weten: stoelshiatsu, voetreflexologie, metamorfosemassage en Indiase Hoofdmassage. Inmiddels heb ik ook mijn Reiki II certificaat behaald. Dit werkt positief door in mijn behandelingen aangezien de krachtige Reiki-energie als vanzelf gaat stromen terwijl ik werk.

Bovenstaande heeft geleid tot de naamgeving van mijn praktijk. Immers, energie is er altijd en overal, energie is verbonden met je geest, je gedachten en gevoelens. Hoe positiever je gedachten, hoe sterker je energieveld.  Laten stromen is de kern van alle energie!

In het najaar van 2009 heb ik de opleiding stoelshiatsu gevolgd en aansluitend daaraan heb ik opleiding voetreflexologie gevolgd. De theoretische modules anatomie, fysiologie alsook een praktijkexamen voor stoelshiatsu vormden hiervan een onderdeel. Beide heb ik succesvol afgerond. Later in 2010 heb ik de opleidingen Indiase Hoofdmassage en Metamorfosemassage gevolgd.

De opleidingen voor stoelshiatsu en voetreflexologie heb ik gevolgd bij Dutch Bodywork Academy (DBA), een erkend opleidingsinstituut dat aangesloten is bij de FONG, VNT en VNST.

De metamorfosemassage en de Indiase hoofdmassage heb ik gevolgd bij Ananda yogacentrum in Ellecom.

Mijn praktijk is gevestigd in Doetinchem in de wijk De Huet. Ik werk vanuit de filosofie dat het eigen lichaam, mits het goed in balans is en de energie vrijelijk kan stromen, tot heel veel in staat is! Graag help ik u met het maken van uw keuze.

TQF